top of page

Blomstrande Glutenfritt 

Ditt glutenfria skafferi vid havet

Ett glutenfritt skafferi – med känsla

Välkommen till Blomstrande Glutenfritt – ett skafferi fyllt av smaker, dofter och minnen. Här är allt naturligt glutenfritt, men fullt av kärlek, kvalitet och omtanke. Vi bakar inte bara kakor – vi skapar stunder att minnas.

Råvaror vi älskar

Vi tror på det enkla, ärliga och goda: riktigt smör, ekologiska ägg, finaste chokladen och äkta smaksättning. Varje bakverk görs för hand – i ett kök där smak, känsla och hantverk står i centrum.

Säsongsbaserat & lekfullt

Att baka glutenfritt är ett hantverk, men också en passion. Vi leker med smaker och former, följer säsongerna och låter våra favoritidéer ta plats. Sortimentet ändras med både humör och väder – men känslan är alltid densamma.

Cookies & så mycket mer

Välkommen till Blomstrande Glutenfritt – ett skafferi fyllt av smaker, dofter och minnen. Här är allt naturligt glutenfritt, men fullt av kärlek, kvalitet och omtanke. Vi bakar inte bara kakor – vi skapar stunder att minnas. Våra cookies är stora, generösa och fulla av magiska smakkombinationer – men vårt skafferi rymmer mer. Här kommer du hitta fler godbitar så som småkakor, granola, luftiga bröd och säsongsfavoriter – allt bakat i små satser på beställning.

Beställ, hämta eller få hem

Alla bakverk görs på beställning i begränsade upplagor – så du får dem nybakade och personliga. Förboka dina favoriter och välj mellan leverans med Postnord eller upphämtning i Varberg.

För dig som älskar smak

Hos oss är glutenfritt inget alternativ – det är ett självklart val. Vi bakar utan gluten i köket, men spår av mjölk, nötter, soja och ägg kan förekomma. Vårt mål? Att varje tugga ska kännas hembakad, genuin och riktigt, riktigt god.

Om Grundaren

Hej! Jag heter Sofia– hängiven receptskapare, baknörd och matälskare med hjärtat i det glutenfria köket.

Jag har levt med celiaki sedan jag var ett år gammal, så för mig har glutenfritt alltid varit en självklarhet. Redan som barn älskade jag att stå i köket och testa egna idéer. Med åren växte intresset till en passion – och idag är det mitt sätt att både uttrycka kreativitet och sprida glädje.

​

När jag bakar vill jag att alla – oavsett om man har celiaki eller inte – ska tappa hakan. Mina bakverk ska inte ursäktas för att de är glutenfria. De ska smaka precis så ljuvligt som vilket annat bakverk som helst – ibland till och med bättre. Inget torrt, tråkigt eller smaklöst här, bara riktigt bra råvaror, kreativitet och mycket kärlek i varje kaka.

​

Jag bor på västkusten, dit jag flyttade efter gymnasiet och verkligen har hittat min plats. Här hämtar jag kraft från havet, naturen och det lugnare tempot – men också från att resa och upptäcka nya smaker. Jag planerar ofta mina resor runt mat och fika, alltid på jakt efter den där perfekta kakan eller inspiration till nästa recept.

​

Nu öppnar jag upp mitt glutenfria skafferi – där jag i liten skala bakar små batcher av godsaker jag själv älskar. Ett sätt för mig att dela den där magiska känslan när en riktigt bra kaka möter en riktigt glad gom.

Madde

Jag äter inte glutenfritt i vanliga fall – och om ingen hade sagt något hade jag aldrig märkt skillnaden. Helt ärligt? De här kakorna är bättre än vanliga. Perfekt sega, rika i smaken och totalt beroendeframkallande. Jag vill bara ha fler!

Anna

Smaken är något alldeles extra – varje kaka är som en egen liten upplevelse. Kombinationerna är oväntade men klockrena, och variationen gör att man aldrig tröttnar. Det är som att öppna en liten ask med smaköverraskningar. Helt klart något utöver det vanliga!

Sara

Det här är utan tvekan de godaste glutenfria cookies jag någonsin smakat. Punkt.

Hanna

Helt underbara glutenfria bakverk! Brukar göra beställning när jag ska bjuda på glutenfritt och gästerna blir alltid så nöjda. Så kul med något handgjort från närområdet. Tål gluten men väljer sega kolacookies alla dagar i veckan. Går inte sluta att tänka på dom! 

Anna

Smaken är något alldeles extra – varje kaka är som en egen liten upplevelse. Kombinationerna är oväntade men klockrena, och variationen gör att man aldrig tröttnar. Det är som att öppna en liten ask med smaköverraskningar. Helt klart något utöver det vanliga!

Jessica

Otroligt goda kakor! Jag rekommenderar dem varmt till alla, oavsett om man äter glutenfritt eller ej! 
bottom of page